Chișinău, 25 noiembrie 2020 – Ședința Comitetului de evaluare a siguranței și a Comitetului tehnic de siguranță

Astazi, 25 noiembrie, a avut loc ședința de deschidere comună a Comitetului de evaluare a siguranței și a Comitetului tehnic de siguranță.

Evenimentul a întrunit reprezențanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, Autorității Aeronautice Civile dar și managerii responsabili din partea agenților aeronautici naționali.

În startul ședinței de deschidere au fost stabilite componetele nominale ale Comitetului de evaluare a sigurantei și Comitetului tehnic de siguranță. De asemenea, s-a decis inițierea procedurii de consultare a Regulamentelor de organizare și funcționare a Comitetelor.

În acest context, Directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei a reiterat că:” startul implementării Programului de stat al siguranței, aprobat recent de Guvern, marchează un moment istoric pentru aviația Republicii Moldova”.

De menționat că anexele Convenției de la Chicago, a cărei membru Republica Moldova este din anul 1992, prevede cerințe de implementare a Programului de stat al siguranței față de statele membre.

Scopul acestui Program este ca statul membru să atingă și să mențină un nivel acceptabil al siguranței, iar supravegherea agenților aeronautici să corespundă cerințelor internaționale și europene în domeniu.


25.11.2020 16:43